PointOfContact-portretten-20220628-Nieuw-Vennep-20220628_159

Controle loslaten en alle ballen in de lucht hebben

Het kan moeilijk zijn om de controle los te laten en alle ballen in de lucht te houden, vooral wanneer je het gevoel hebt dat je verantwoordelijk bent voor veel dingen tegelijk. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

  1. Prioriteer taken: Maak een lijst van de belangrijkste taken die moeten worden gedaan en rangschik ze op volgorde van belangrijkheid. Dit zal je helpen om te weten wat het belangrijkst is en wat als eerste moet worden gedaan.
  2. Delegeer taken: Als je te veel verantwoordelijkheden hebt, kan het helpen om sommige taken aan anderen over te dragen. Kijk of er iemand is die je kan helpen met sommige van jouw taken, zodat jij je  kunt concentreren op de belangrijkste taken.
  3. Stel realistische doelen: Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en niet te veel op je bord te leggen. Als je te veel doelen hebt, kan dit overweldigend zijn en kan het moeilijk zijn om ze allemaal te bereiken.
  4. Maak tijd voor ontspanning: Zorg ervoor dat u tijd maakt om te ontspannen en te genieten van dingen buiten je werk of verantwoordelijkheden. Dit zal je helpen om te ontspannen en te herstellen, waardoor je beter kunt concentreren op je taken.
  5. Wees flexibel: Het kan helpen om flexibel te zijn en bereid te zijn om dingen aan te passen wanneer dat nodig is. Soms zijn er onverwachte gebeurtenissen die kunnen optreden en het is belangrijk om bereid te zijn om te reageren en de nodige aanpassingen te maken.
  6. Gebruik hulpmiddelen: Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen bij het beheren van je taken en verantwoordelijkheden. Dit kunnen apps zijn, zoals takenlijsten of agenda's, of fysieke tools zoals notitieboekjes en planners. Kies wat het beste voor je werkt en gebruik het regelmatig.