Jouw grootste pijnpunten

Altijd ‘aan’ staan | Stress, spanning

Je hebt het gevoel dat je continue moet presteren. Je hoofd staat nooit stil. Altijd sta je aan. Er moeten belangrijke beslissingen genomen worden en je voelt hoe er aan je getrokken wordt. Je zou best dingen uit handen willen geven, maar dan moet je het alsnog controleren. Jouw lat ligt immers hoog.

En ondertussen draait thuis ook alles door en wil je ook hier aan de verwachtingen voldoen. Maar wanneer neem je eens een moment voor jezelf om tot rust te komen? Je zou willen dat dat hoofd even ‘uit’ kon, zodat je kunt voelen wat je hart je wil vertellen.

Piekeren en slapeloze nachten | Frustratie, onrust, stress

Je staat onder druk en het lukt je niet om te ontspannen. Zaken blijven maar door je hoofd malen en er zit helaas nergens een uitknop. Soms lijk je wel gevangen in je hoofd en het lukt je maar niet om je zorgen - over werk of gezin - los te laten.

‘s Nachts lig je nog steeds te piekeren over voorvallen of keuzes die gemaakt moeten worden. Urenlang lig je wakker en als je eindelijk in slaap valt, is deze heel onrustig. Met als gevolg dat je ‘s morgens doodmoe je bed uit stapt, waarna de ratrace weer opnieuw begint.

Blokkades en onzekerheid | Onzeker, twijfel, ergernis

Je merkt dat je telkens weer tegen dezelfde blokkades en remmingen aanloopt. Je zit vast in een patroon van negatieve energie, dat je allang niet meer dient.

Je piekert en twijfelt over dingen en het lukt je maar niet om het los te laten. Je bent jezelf een beetje kwijtgeraakt, alsof je op slot zit.

Het voelt alsof je een vijand hebt te verslaan die je onzeker en angstig maakt, maar het lukt je niet in je eentje. Je mist de vreugde en vrijheid die je als kind voelde. Wat een schril contrast met de onrust en zorgen die je nu ervaart