PointOfContact-portretten-20220628-Nieuw-Vennep-20220628_304-bewerkt2

De zachte kant is jouw menselijke kant

Veel mensen vragen mij wat doe je eigenlijk? Ik leg ze uit dat een business coach of een adviseur aan de harde kant zit van het spectrum. Die is gericht op het behalen van omzetten. Ik zit op de zachte kant op de menselijke kant, deze is echt cruciaal. Wat gebeurt er wanneer je deze kant niet repareert?

Wanneer jij op slot en zit vanbinnen en jouw zachte kant niet repareert dan kan jouw business ook niet groeien. Het is die zachte kracht en die zachte kant die door jouw aderen kan binnen sijpelen. De harde kant komt hard binnen en is als een storm weer voorbij. De zachte kant omschrijft zich als een zacht briesje die binnen en kan stromen in jou. Het resoneert en blijft hangen en verandert de hart en jouw ziel.

De harde manier die hard binnenkomt kan jouw ego en masker niet afleggen. Jouw kern en kernwaarde die verbinding schept met jouw gevoel, kan zorgen voor de verbinding met de ander. Iemand die in goed contact staat met zijn hart en gevoel is instaat om makkelijk verbinding te leggen met anderen. Juist die kernkwaliteiten zijn nodig om een brug te slaan met elkaar en dat zorgt voor vernieuwing en verandering. Hoe weet jij dat jij een verbinder bent? Je hoeft andere niet te overtuigen dat iets goed is voor hun, of ze te overtuigen van jouw gelijk. Je doet het door het te zijn en door de uitstraling van wie jij bent. De zachte kant waarmee ik werk daar is vertrouwen voor nodig, want je moet bereid zijn jouw ziel bloot te leggen.

De reden waarvoor je zachte kant niet goed is ontwikkeld komt omdat ze niet goed met zijn gevoelen kan omgaan. Gespleten persoonlijkheden ontstaan wanneer jij niet met de trauma of pijn kan omgaan. Dit gebeurt meestal al als kind wanneer er al iets begint te ontstaan. Wat je ziet is dat jij rent naar je alter echo (een andere persoon) waarmee jij je kunt associëren. Die splitsing gebruiken zij om alle trauma’s te verwerken. Jij ontwikkelt die gespleten persoon en niet die zachte menselijke kant jouw ware ziel.

Je kan van 0 naar 100 gaan, sommige mensen noemen dat bipolair. Je kunt ineens heel boos worden en jij bent die persoon van woede. Dat is de manier hoe jij jezelf kan beschermen. Het resultaat is dat die zachte kracht niet kan binnen komen bij jouw zachte kant, jouw ware identiteit en jouw ware kern. Dit komt omdat jij van buitenaf compleet bent afgeschermd. Jij hebt jou passieve en harde persoonlijkheid ontwikkelt, daardoor ben jij het contact met jouw innerlijke kant en innerlijke stem kwijtgeraakt. Die is verbonden met een scheppende kracht.

De gereedschappen die ik toe pas komen voort uit eigen creatieve inspiratie vanuit het hart en zijn woordeloos. Wanneer je bij mij komt dan kies je voor avontuur, je zal het voelen en ervaren. Je kiest ervoor het onbevangen kind in jou vrij te laten zijn en te laten spelen en stromen. Jij doorbreekt elke muur, want jij staat achter het stuur en kiest voor leven. Het is een keuze. Je kan er ook voor kiezen dat je blijft zitten in het duister en je angsten vasthoudt en je beperkingen en dat is ook prima. Daarnaast is er ook licht en dat is spannend en dat is avontuur