istockphoto-1397696398-612x612

Het mysterie van hooikoorts, eczeem, voedselallergie en een gebroken hart

Hooikoorts astma, eczeem, bitterheid en een gebroken hart. Dit is een opsomming van uitdagingen die op lange termijn voor problemen kunnen zorgen wanneer je ze niet aanpakt. Ze lijken veel van elkaar te verschillen, maar hebben enorm met elkaar te maken. Astma, eczeem en hooikoorts zijn uiterlijke kenmerken die ontstaan zijn door innerlijke factoren.

Wat jij weet is dat een allergie een overgevoeligheidsreactie is op een allergeen die bij de meeste andere mensen geen reactie veroorzaakt. Hoe het kan dat anderen mensen geen reactie krijgen en anderen mensen juist wel, zal ik uitleggen. Een allergeen is de stof waarvan wordt aangenomen dat deze de allergie veroorzaakt, zoals stuifmeel, bijen gif, dierenhaar (van katten), bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld penicilline) en bepaalde voedingsmiddelen waardoor je last hebt van voedselallergie bijvoorbeeld gluten of lactose intolerantie.

Ben je echt allergisch voor al deze dingen of heb je geleerd hoe je erop moet reageren? Doormiddel van aangeleerd gedrag, waardoor je al gauw grijpt maar medicijnen waar je afhankelijk van wordt. Hiermee verdoof je de pijn, maar zelf los je de oorzaak daarmee niet op.

Ik ga een reis maken door een woord van leven met jou te delen en door de fysiologie van jouw lichaam, tot aan je beenmerg, want allergieën zijn een beenmergprobleem.

"Een gelukkig hart is een goed medicijn, en een opgewekte geest geneest, maar een gebroken geest droogt de botten uit."

Hier zien we dat een gebroken geest de botten verdroogt. Denk hier eens over na: wat is botuitdroging? Ik veronderstel dat we zouden kunnen denken aan osteoporose, wat een verslechtering of verzwakking van de botten is als gevolg van verlies van calcium en botdichtheid. Spreuken 14:30 zegt dat afgunst en jaloezie rotting van de botten veroorzaken, wat osteoporose is – en het is waar, onderzoek bevestigt dat dit de giftige denkwijze is die erachter zit. Het is dus geen osteoporose, want we hebben het niet over het rotten van de botten, we hebben het over het uitdrogen van de botten.

Dus als het geen osteoporose is, d.w.z. als het niet het bot zelf is, wat blijft er dan over? Beenmerg! Wat zit er nu in het beenmerg? Hier wordt je bloed gemaakt. Je bloed bestaat uit rode en witte bloedcellen. Bij allergieën heb je geen bloedarmoede, wat een gebrek aan rode bloedcellen is – de rode bloedcellen zijn in orde. Dus als het niet de rode bloedcellen zijn, wat blijft er dan over? Witte bloedcellen - die deel uitmaken van het immuunsysteem. Als je een verzwakt immuunsysteem hebt, heb je een verminderd aantal witte bloedcellen in jouw bloed. Uitdroging van de botten betekent een verzwakt immuunsysteem. Wat verzwakt het immuunsysteem? Spreuken 17:22 zegt niet dat pesticiden, chemicaliën of bepaalde voedingsmiddelen het immuunsysteem vernietigen - het zegt dat "een gebroken geest" het immuunsysteem vernietigt.

Wat is een gebroken geest?

Dat is een emotionele verwonding meestal opgelopen door een vervelende gebeurtenis waardoor er een trauma kan ontstaan. Dit trauma kan ontstaan zijn door geestelijk, emotioneel of fysiek misbruik. Vervelende gebeurtenissen of een vervelende situatie kan er voor zorgen dat jij spiritueel, emotioneel en lichamelijk gebroken kan worden. Je kan alleen volledig herstellen wanneer je weer opgebouwd wordt vanaf de beenmerg aan toe.

Een gebroken geest is meestal door een gebroken hart. Een gebroken hart ontstaat meestal door iemand die geacht werd van je te houden maar dit niet deed. In plaats daarvan heeft hij of zij op je ziel getrapt. Dit is meestal iemand die dicht bij jou staat. Het is een diepe wond en mensen die daarmee rondlopen vinden het moeilijk om zich te uiten en ze kroppen hun emoties op. Wanneer jij een binnenvetter bent die moeilijk durft te spreken over jouw gevoelens, dan zie je dat dit komt als gevolg van het trauma wat is ontstaan en daardoor ontstaat er een gebroken geest. Je bent iemand die het moeilijk vindt om emoties los te laten en je kan er makkelijk in blijven hangen. Wat je ziet is dat het immuunsysteem wordt geraakt. Jouw ruggenmerg en hersenen zijn verantwoordelijk voor jouw immuunsysteem. Wanneer jij een gebroken geest of een gebroken hart hebt, kan jouw identiteit beschadigt raken. Wat je ziet is dat jouw ruggenmerg dan uitdroogt door een gebroken geest en een gebroken hart. Dit tast jouw immuunsysteem aan, waardoor je last kan krijgen van allergieën. Want jouw immuunsysteem begint te haperen en daardoor kunnen er achterdeurtjes binnen komen.

"Een gelukkig hart is een goed medicijn, en een opgewekte geest geneest, maar een gebroken geest droogt de botten uit." De sleutel om jouw immuunsysteem te herstellen is een gelukkig hart te ontwikkelen. Op wat voor een wijze kun je dit doen? Dit kun je doen door de verbinding van hoofd met jouw hart te herstellen. Je gaat niet meer functioneren vanuit intellect, maar vanuit jouw hart.