PointOfContact-portretten-20220628-Nieuw-Vennep-20220628_439

Hoe jij verandert en groeit beslis jij zelf

Sta je altijd aan? Slaap je slecht? Vermoeiend hé. Wanneer je de pauze knop niet kan vinden, dan is het leven net een rollercoaster waar jezelf moeilijk een uitweg kan vinden. Wat je ziet is dat je blijft dromen tijdens het slapen, waardoor je ’s ochtends moe wakker wordt. Aan de andere kant heb je een groep mensen die ’s nachts een keer wakker worden en daarna moeilijk de slaap kunnen vatten.

Jij hebt het vaak zelf geprobeerd en bent zelf op onderzoek gegaan voor jouw mentale uitdaging, maar dit heeft in geen enkel succes geresulteerd.

Je bent gevoelig voor prikkels en kleine details, omdat je een perfectionist bent. Het is nooit goed genoeg en het kan altijd beter. Uiteindelijk wordt het een frustratie, want je wil graag door en toch kom je niet verder.

Wat je ziet is dat je het gevoel hebt maar 30 tot 40% uit jezelf te halen, in plaats van 80 of 90% en hierdoor presteer je voor jouw gevoel onder je kunnen. Je wil het graag doorbreken en je hebt hierover gesproken met vrienden en bekenden. Je hebt gekeken op internet en tot op heden ben je niet verder gekomen.

Je hebt er nachten over lopen piekeren, ook wanneer je ’s nachts thuis in bed ligt.

Toen je last had van slapeloosheid ben je naar een huisarts toe gegaan. In een andere geval ga je naar een deskundige die dan een recept voor jou heeft voorgeschreven en je gaat in therapie, maar wat je dient te beseffen is dat het een geestelijk probleem is. Dit zorgt ervoor dat het alleen op die manier valt op te lossen.

Een negatieve zielsband uit het verleden kan ervoor zorgen dat je slecht slaapt of last hebt van vervelende dromen die je lijken te achtervolgen. Dit komt doordat ze steeds opnieuw terug blijven komen. Wat zou jij willen om ervoor te zorgen dat dit gaat veranderen? Wellicht heb jij er al eens aan gedacht dat het aan iets anders kan liggen.

Onze focus ligt veelal op de dingen die we vanaf de buitenkant kunnen zien. Juist moet de focus gericht zijn op wat je niet kan zien. Dit zijn de gevoelens die onderwater zijn op primair niveau.

Meestal zijn we gericht op wat je ziet op secundair niveau en dat is de buitenkant. Wanneer je kijkt van buitenaf zie je iemand die gefrustreerd is, die boos en geïrriteerd is. Je ziet ook iemand die ongeduldig is, want je wil graag snel door. Wanneer je naar de binnenkant kijkt diep in jou en je gaat onderwater naar jou verborgen kant dan zie je verdriet en teleurstelling.

Als jij ervoor kiest jouw masker af te doen, dan kun jij zijn wie je werkelijk bent. Daarentegen kost veranderen tijd, energie en ook de nodige moeite. Het betekent dat jij je eigen echo op durft te geven en oude mens durft af te doen. Het veranderen van verkeerd aangeleerd gedrag is lastiger dan iets nieuws aanleren.

Je hebt de kans om nu niet weg te vluchten van de situaties die jouw energie kosten en je vanbinnen frustreren.  Vind jij het belangrijk om te weten hoe het beter en anders kan op de gebieden waar jij op slot zit? Ontdek de sleutel naar jouw gevoel en het veranderingsproces kan beginnen.

Het is nooit fijn wanneer jij je op slot voelt zitten vanbinnen, want hierdoor vindt jij het moeilijk beslissingen te nemen en stel je deze uit.  Wil je dit doorbreken, dan kan je nu investeren in jezelf.