PointOfContact-portretten-20220628-Nieuw-Vennep-20220628_159

Jouw hart en gevoel helpt om vrij  te zijn van binnen.

In dit blog wil ik het hebben over enkele aspecten van jou persoonlijkheid die jou kunnen beïnvloeden en jouw manier van leven en relaties kunnen beïnvloeden. Deze aspecten zijn: jouw hart en gevoel, vrij zijn van binnen, perfectionisme, uitstelgedrag en het vermogen om los te laten.

Laat ik beginnen met jou hart en gevoel. Jouw hart en gevoel zijn de kern van wie je bent . Het bepaalt hoe jij je voelt over jezelf en anderen, en hoe jij je gedraagt in situaties. Het is belangrijk om verbonden te blijven met je hart en gevoel en te luisteren naar wat ze ons vertellen. Dit kan je helpen om betere beslissingen te nemen en om meer in harmonie te leven met jezelf en anderen.

Een ander belangrijk aspect van je persoonlijkheid is vrij zijn van binnen. Dit betekent dat jij je niet laat beperken door de verwachtingen van anderen of door je eigen angsten en twijfels. Wanneer je vrij bent van binnen, kun je een leven leiden op jouw eigen voorwaarden en je volledige potentieel bereiken.

Perfectionisme kan je echter tegenhouden om vrij te zijn van binnen. Perfectionisten hebben vaak hoge verwachtingen van zichzelf en anderen, en als dingen niet perfect zijn, kan jij je gefrustreerd en teleurgesteld voelen. Het is belangrijk om te beseffen dat niemand perfect is en dat het oké is om fouten te maken. Het is beter om vooruitgang te boeken en te groeien, dan om te streven naar perfectie en vast te blijven zitten.

Een ander obstakel voor persoonlijke groei is uitstelgedrag. Dit kan je tegenhouden om je doelen te bereiken en je beletten om je volledige potentieel te bereiken. Het is belangrijk om je bewust te zijn van je neiging tot uitstelgedrag en manieren te vinden om dit te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door taken op te breken in kleinere, haalbare stappen, prioriteiten te stellen en een routine te creëren.

Wie ben jij?

Deze vraag lijkt misschien eenvoudig, maar het is eigenlijk een van de meest complexe vragen die je jezelf kunt stellen. Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, waaronder je persoonlijkheid, achtergrond, interesses en ervaringen.

Een belangrijk aspect van wie je bent, is je hart en je gevoel. Dit verwijst naar je emotionele kant en hoe je je voelt over jezelf en de wereld om je heen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze gevoelens en ze te accepteren, in plaats van ze te onderdrukken of te ontkennen. De staat van deze wereld, zoals oorlogen, een pandemie, lockdowns en een economische crisis kunnen de staat van jou gemoedstoestand beinvloeden.

Tot slot is het vermogen om los te laten essentieel voor jou persoonlijke groei. Soms moet je loslaten wat jou niet langer dient, zoals slechte gewoonten, giftige relaties of oude pijn.