PointOfContact-portretten-20220628-Nieuw-Vennep-20220628_478-bewerkt

Van je hoofd naar je hart gaan

Het kan soms moeilijk zijn om van je hoofd naar je hart en gevoel te gaan, vooral als je gewend bent om veel te denken en te analyseren. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om meer in contact te komen met je emoties:

  1. Ademhalingsoefeningen: Diep ademhalen en langzaam uitademen kan helpen om je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen. Hierdoor wordt het makkelijker om te voelen wat er in je hart en gevoel leeft.
  2. Meditatie: Door stille tijd en meditatie te beoefenen, leer je om je aandacht te richten op het huidige moment en je bewust te worden van je gevoelens en gedachten. Dit kan je helpen om meer in contact te komen met je hart en gevoel.
  3. Zelfreflectie: Neem regelmatig de tijd om te reflecteren op je gevoelens en gedachten. Schrijf bijvoorbeeld dagelijks in een dagboek over wat je bezighoudt en hoe je je voelt. Dit kan je helpen om je emoties te herkennen en te begrijpen.
  4. Praat erover: Praat met iemand die je vertrouwt over je gevoelens en emoties. Dit kan helpen om ze te verwerken en meer in contact te komen met je hart en gevoel.
  5. Creativiteit: Expressie in creatieve vormen kan helpen om je emoties te uiten en te verwerken. Probeer bijvoorbeeld te schilderen, schrijven, dansen, of muziek te maken.

Het kan tijd en oefening vergen om meer in contact te komen met je hart en gevoel, maar het kan ook erg bevrijdend en verrijkend zijn. Door meer te voelen en minder te denken, kan je meer in balans en harmonie zijn met jezelf en de wereld om je heen.

Van je hoofd naar je hart en gevoel gaan betekent dat je je aandacht verplaatst van rationeel denken naar emotionele beleving. Het betekent dat je jezelf toestaat om je emoties te voelen en te uiten, in plaats van ze te onderdrukken of te negeren.

Dit kan een uitdaging zijn, vooral als je gewend bent om voornamelijk op basis van logica en rede te handelen. Het vergt oefening en bewustzijn om jezelf toe te staan om contact te maken met je emoties en ze te erkennen.

Een manier om van je hoofd naar je hart en gevoel te gaan is door vernieuwing van je denken, van buiten naar binnen te gaan, overpeinzing, verbeeldingskracht en meditatie. Door deze praktijken te beoefenen, leer je om bewust te zijn van je gedachten en emoties, zonder oordeel of weerstand. Dit kan helpen om emotionele blokkades los te maken en je te verbinden met je innerlijke gevoelens.

Het kan ook helpen om creatieve activiteiten te beoefenen, zoals schrijven, tekenen of dansen. Deze activiteiten kunnen je helpen om je emoties uit te drukken op een non-verbale manier en zo meer in contact te komen met je gevoelens.

Uiteindelijk gaat het erom om jezelf toe te staan om volledig menselijk te zijn, met alle emoties en gevoelens die daarbij horen. Dit kan leiden tot een meer vervuld en authentiek leven, waarin je jezelf volledig kunt uitdrukken en verbinden met anderen op een dieper niveau. Een verrijkt leven leiden houdt in dat jij die zachte menselijke kant in jou verbind en verandert, door het te aanschouwen op een manier dat jij kwetsbaar durft te zijn. Het is die zachte kracht en zachte kant die jij nodig hebt om jouw onderneming te laten groeien. Het is deze menselijke kant die jij nodig hebt voor persoonlijke groei -ontwikkeling. Wanneer jij die kant in jou niet repareert kun jij ook niet groeien en vernieuwen van binnen. Het kan jou daarbij helpen om de hulp van een deskundige, coach of ervaringsdeskundige in te roepen die jou daarbij kan helpen. Veranderen en wonden helen doet pijn, maar het zorgt ook voor wijsheid en vernieuwde inzichten.