PointOfContact-portretten-20220628-Nieuw-Vennep-20220628_593

Ben jij een vrouwelijke ondernemer aan de top die alle ballen in de lucht houdt?

Jij bent een vrouwelijke ondernemer die aan de top staat, en je hebt jarenlang hard gewerkt om je bedrijf op te bouwen en te laten groeien. Je bent gedreven, ambitieus en je hebt een sterke visie voor de toekomst. Maar soms kan het succes van het bedrijf ook een valkuil voor jou worden, waardoor je vast komt te zitten binnen je eigen onderneming, omdat je alle ballen in de lucht moet zien te houden. Hierdoor kun je in een spagaat komen te zitten van binnen.

Het kan zijn dat dat jij als vrouwelijke ondernemer jezelf volledig hebt geïdentificeerd met jouw bedrijf, waardoor je moeilijk afstand kan nemen en jezelf kan loskoppelen van de dagelijkse gang van zaken. Ook heb je het gevoel dat je alles zelf moet doen en geen controle wil loslaten, waardoor jij jezelf belemmert in de groei van jouw bedrijf.

Het is belangrijk voor jou als ondernemer om te beseffen dat loslaten niet betekent dat jij je bedrijf in de steek laat. Het betekent juist dat je vertrouwen hebt in je team en anderen de kans geeft om bij te dragen aan het succes van jouw bedrijf. Het kan ook betekenen dat je ruimte creëert voor nieuwe ideeën en inzichten, waardoor het bedrijf verder kan groeien en ontwikkelen.

Een ander belangrijk aspect voor jou als vrouwelijke ondernemer is om te leren hoe je vanuit je hoofd naar jouw hart en gevoel kan gaan. Hierbij kunnen verbeeldingskracht, jouw innerlijke gevoel compas, meditatie en zelfreflectie een belangrijke rol spelen. Door bewuster te zijn van jouw eigen gedachten, gevoelens en emoties, kun je beter in contact komen met je innerlijke wijsheid en intuïtie. Hierdoor kun je ook beter beslissingen maken die in lijn liggen met jouw gevoel voor eigen waarden en behoeften.

Het is niet altijd gemakkelijk voor jou als vrouwelijke ondernemer aan de top los te laten en ruimte te geven aan anderen. Maar door bewuster te zijn van je eigen gedachten en gevoelens en door vertrouwen te hebben in anderen, kan jij jezelf en je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Het is belangrijk dat je  ook tijd voor jezelf neemt en leert om balans te creëren tussen werk en privéleven. Dit kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk nog succesvoller zal zijn, zowel zakelijk als persoonlijk.

Jij als vrouwelijke ondernemers aan de top hebt vaak een hoop verantwoordelijkheden en taken te vervullen. Je bent vaak de drijvende kracht achter jouw bedrijf en moet continu presteren op hoog niveau. Het kan daardoor voorkomen dat je op een gegeven moment vast komt te zitten binnen je eigen bedrijf. Je hebt het gevoel dat je vastzit in een bepaalde rol of verantwoordelijkheid en vindt het moeilijk om los te laten. In dit blog bespreek ik hoe vrouwelijke ondernemers deze blokkades kunnen overwinnen en hun bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen, doormiddel van deskundige coaching en expertise. Het is namelijk belangrijk om te weten dat je niet alleen aan jouw bedrijf moet werken, maar ook aan jezelf. Dit doe je door aan je zachte binnenkant, jouw menselijke kant die vol zit met emoties en zelfs oude trauma's te werken. Wanneer jij die niet repareert kan jouw bedrijf ook niet verder groeien dan jij voor mogelijk hebt gehouden.

Het is belangrijk om te erkennen dat vastzitten binnen je bedrijf een veelvoorkomend probleem is. Jij hebt  momenten waarop je het gevoel hebt dat je niet verder kan komen. Door dit te erkennen en te accepteren, kan er ruimte ontstaan om veranderingen door te voeren. Dit kan voorkomen wanneer je teveel in jouw bedrijf werkt in plaats van aan jou bedrijf, dus aan jou zelf werkt.

Een belangrijke stap om los te komen van deze blokkades is het creëren van ruimte voor jezelf. Als ondernemer ben je vaak druk bezig met het bedrijf en heb je weinig tijd voor jezelf. Door tijd vrij te maken voor ontspanning, hobby's en door in jezelf te investeren doormiddel van coaching op jouw hart en gevoel kun jij je hoofd leegmaken en nieuwe ideeën opdoen. Zo kun je op een frisse manier naar je bedrijf kijken en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar wat er echt belangrijk is binnen jouw bedrijf, maar ook voor jou persoonlijk. Wat doet er echt toe? Welke taken zijn essentieel voor het succes van het bedrijf en welke taken kunnen door jou worden gedelegeerd? Door taken uit handen te geven kun jij als ondernemer meer ruimte creëren voor jezelf en je concentreren op de zaken die echt belangrijk zijn.

Een andere manier om los te komen van blokkades is door te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Dit kan dus door middel van persoonlijke mind set coaching, gericht op persoonlijke groei -en ontwikkeling of het volgen van cursussen. Hierdoor kun je inzicht krijgen in jezelf en je bedrijf en nieuwe vaardigheden opdoen die je kunnen helpen om verder te groeien.

Tot slot is het belangrijk om te durven loslaten en veranderingen door te voeren. Soms kan het eng zijn om veranderingen door te voeren binnen het bedrijf, omdat je niet weet wat de uitkomst zal zijn. Maar door te durven loslaten en nieuwe stappen te zetten, kun jij groeien en je bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Kortom, als vrouwelijke ondernemer aan de top kan het moeilijk zijn om los te komen van blokkades en vastgeroeste patronen binnen het bedrijf. Maar door ruimte te creëren voor jezelf, te kijken naar wat er echt belangrijk is, te werken aan persoonlijke ontwikkeling en te durven loslaten, kun je als ondernemer verder groeien en je bedrijf naar een hoger niveau tillen.