PointOfContact-portretten-20220628-Nieuw-Vennep-20220628_593

Wie ben jij?

Wanneer ik aan mensen vraag wie ben je, blijven ze mij het antwoord meestal schuldig. Weet jij wie je bent? Zolang je dit niet weet kun je geen visie ontwikkelen die jou verder kan brengen in jouw leven. Een goede visie is nodig om voldoening te hebben in jouw leven. Het gaat jou helpen om de mensen die verbonden zijn met jou vooruit te helpen. Bij de visie die jij hebt hoort een specifieke doelgroep van mensen. Wie zijn deze mensen dan? Je kunt daar alleen achter komen wanneer jij weet wat jou visie is.

Daarnaast zal het jou helpen de juiste mensen om jou heen te verzamelen die daarbij horen. Ik ken mensen die succesvol zijn in wat ze doen, maar ze halen er geen enkele voldoening uit. Dit komt omdat ze weten dat hetgeen wat ze doen, niet iets is wat ze echt leuk vinden om te doen. Het geeft ze geen blijdschap en energie.

Een volk gaat ten onder wegens een gebrek aan visie. Wanneer jij geen idee hebt wat jouw identiteit is, weet je ook niet bij wie jij hoort. Je weet niet waar jij vandaan komt en daardoor zal jij richting en leiding missen voor jou leven.

Daarnaast kun je geen planning maken, want het maken van een planning kan alleen geschieden wanneer jij weet wie jij bent. Je zal daardoor erachter komen wat bij jou past en wat jou taak is op deze wereld. Je wil toch weten wat de zin is van jou bestaan? Wanneer jij dit weet kan jij een planning maken voor de komende 5 tot 10 jaar, want je kan een visie uitwerken.

Wanneer jij sterft moet jij leeg zijn vanbinnen. Het kerkhof zit vol met mensen die nog vol waren vanbinnen. Het zit vol met mensen die nooit de boeken hebben geschreven die ze hadden kunnen uitbrengen. Bovendien zit het vol van ideeën van uitvindingen die deze wereld nooit heeft gekend. De wereld wacht op iemand zoals jij.

Inspiratie en visie kan alleen gaan stromen wanneer jij weet wie je bent. Dit ontstaat wanneer jij weet wat jouw identiteit is. Ben jij een mens of ben jij een burger? Ben jij een mens van vlees en bloed met rechten of een natuurlijk persoon met plichten. Wanneer jij daarachter kan komen zal het jou levenspad verlichten. Je zal plezier en passie hebben in jou leven, want je kan doen waar je goed in bent en wat bij jou past. Dit gaat jou een doel geven, want jij weet wat jou bestemming is.

We leven in een tijd waarin mensen vrijgekomen zijn uit slavernij, maar ze konden slavernij niet uit hun denken krijgen. Toen het volk van Israël uit Egypte ging naar het beloofde land, raakte ze verdwaald in de woestijn voor 40 jaar lang. Ze konden het beloofde lang niet binnenkomen vanwege hun ongeloof. Ze waren vrij uit Egypte, maar Egypte zat nog steeds in hun gedachten en ze verlangde terug naar Egypte.

Wat je ziet is dat velen achterblijven en jarenlang in een impasse blijven. Wat wil jij? Wanneer jij steeds achteromkijkt naar jouw verleden, zul jij je nooit kunnen uitstrekken wat voor jou ligt. Hierdoor zul jij geen vooruitgang zien in jouw leven. De reden waarvoor mensen niet uit hun comfortzone stappen is omdat ze de sprong in het diepe niet durven te maken. Dit komt omdat ze bang zijn om te verdrinken.

Je kan niet naar de overkant toe zwemmen wanneer jij bang bent om nat te worden. Je zal nat moeten worden om naar jouw bestemming te komen. Dat zou voor jou de weg naar verlossing en bevrijding zijn.

Velen hebben hun beloofde bestemming niet bereikt, omdat ze keken naar de omstandigheden en de situatie. Ze hadden geen vertrouwen in de belofte en geen geloof in wat ze nog niet konden zien. Hierdoor raakte ze verlamd door angst en daardoor zijn velen tranen gelaten vanwege de onvervulde beloftes. Aan welke kant sta jij? Op jouw leven rust een belofte die nog in vervulling moet komen. Het is aan jou zelf of dit gebeurt, want jij leeft in een tijd van velen onvervulde beloftes. Het is een plek waar veel mensen uit vandaan komen, want de meerderheid komt er nooit. Maak de keus om de verandering te maken.

Vindt je het belangrijk dat jij weet wie je bent? Pak jou kans om erachter te komen hoe dit kan doen.