Vier oorzaken waardoor mensen slaapproblemen hebben en vier tips om ervan af te komen.

Afgelopen woensdag hield ik vanaf 12:00 18:00 mijn wekelijkse consult en persoonlijke uitleg voor mensen die uitleg nodig hebben over dromen en slaapproblemen bij spirituele winkel  Ananda in Haarlem.

Zij liepen al een tijd tegen deze problemen aan en hadden vaak van alles al geprobeerd om ervan af te komen. Sommige waren enigszins wanhopig geworden, om maar tot een oplossing te komen.

Wat je ziet is dat slaapproblemen zorgen voor rusteloosheid, terwijl jij juist opzoek bent naar rust en vrede vanbinnen.

4 oorzaken waardoor er slaapproblemen zijn ontstaan.

  • Het constant ‘aan blijven staan’ zorgt ervoor dat je niet instaat bent goed te ontspannen en in de rustmodus te komen. Je ziet dat er een constante activiteit is en de pauze knop lijkt moeilijk gevonden te worden. Meestal lig je daarna nog in bed te ‘piekeren’.
  • Een andere reden is het ’s nachts wakker worden rond de klok van 3:00 am en daarna niet meer in slaap kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat je ’s ochtends moeilijk wakker wordt.
  • Er is een constante pijn of spanning bij de schouder nek, dit zorgt voor stress en spanning waardoor je niet lekker kan slapen.
  • Een andere oorzaak is dat er emoties zijn die je nog vasthoudt van binnen. Wanneer je slaapt, slaap je licht waardoor je makkelijk wakker wordt wanneer je iets hoort.

4 tips waardoor je van slaapproblemen kan afkomen.

  • Het is belangrijk je denken te vernieuwen en te veranderen, de sleur van de dag en de dingen die je hebt moeten verwerken gedurende dag zorgen ervoor dat het gaat ‘malen’ in je hoofd.
  • Je angsten en ‘onzichtbare vijanden’ dien je te overwinnen, dit kun je alleen doen door hier weerstand tegen te gaan bieden in
    vertrouwen en rotsvast geloof. Leer jouw slaapproblemen te begrijpen, begin te begrijpen wanneer en waar je iets bent opgelopen in jouw leven waardoor dit probleem is ontstaan.
  • Een onverwerkte gebeurtenis in jouw leven kan er jaren later nog steeds voor zorgen dat dit van negatieve invloed is op jouw slaap.
  • Vergeving en het veranderen van jouw gedachten is de eerste stap tot bevrijding. Het is belangrijk om los te kunnen laten en ‘’niet meer vast te houden’’. Laat los en je zal losgelaten worden.